Târgul de toamnă / Povești din vremuri de demult

Pe 30 septembrie 2023, Liceul Tehnologic Barbu A. Știrbey vă invită în Grădina Pedagogică, amenajată în această primăvară prin proiectul Verde Citadin (finanțat prin Platforma de Mediu pentru București), unde ne vom întâlni cu metode și practici de economie circulară în cadrul unor ateliere menite să promoveze un stil de viață sustenabil- ateliere gastronomice cu ierburi aromatice plantate de elevii noștri, ateliere de compostare, de folosire a resturilor alimentare, precum si a obiectelor ce pot fi reutilizate.
Vom realiza smoothie-uri din fructe salvate de la aruncat. Resturile vor fi folosite la containerul de compost sau la hrănitorul de păsări făcut din materiale reutilizabile sau reciclabile construit de elevii noștri în cadrul unui alte atelier.
Vom descoperi informații despre utilizarea semințelor în diverse activități, precum și despre grădinăritul în funcție de fazele lunii.
Ne vor ajuta în acest demers BIODECK si Asociația CSR NEST.
Ne vom delecta cu fasole cu ciolan gătită la ceaun, iar ca desert, elevii noștri vă vor pregăti plăcinte delicioase și clătite pufoase umplute cu dulcețuri de casă asortate.
Activităţile noastre se vor alătura atelierelor cu tematică medievală- muzică, costume, practici și tradiții vechi- organizate de Consiliul Judeţean Ilfov, prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ilfov în parteneriat cu Primăria Orașului Buftea in cadrul Evenimentului Poveşti din vremuri de demult.

 

O zi cu iz medieval la liceul nostru în cadrul târgului de toamnă. Un bun prilej pentru cei mici și mai mari de a învăța și altfel istoria. Au fost numeroase ateliere de lucru și activități care au fost bine primite de către cei prezenți, ceea ce ne arată că acest eveniment trebuie să devină o tradiție.

« de 2 »
Dă share acestui articol!