Olimpiada de meșteșuguri

Olimpiada ”MESTEȘUGURI ARTISTICE TRADIȚIONALE” – etapa județeană (mai, 2024)

La etapa județeană a olimpiadei, în anul școlar 2023-2024 au participat aproximativ 100 de elevi din județul Ilfov. Numărul școlilor participante și a Caselor de cultură din județul Ilfov a fost de peste 12.

Copiii cu vârstă între 6 și 18 ani care se manifestă, prin instrucția și educația primite în familie sau la școală, ca adevărați creatori de artă populară, cunoscători ai secretelor meșteșugului artistic traditional, ai specificului artisanal din locul de origine, având calitățile de manualitate, dexteritate tehnică și simț artistic propriu unui artist autentic, provenind din mediul rural, membri ai cercurilor de profil de artă populară din școli sau cluburile elevilor din medium rural sau urban.

Secțiuni: Pictură pe sticlă/Pictură naivă, Pictură pe lemn/Tradiție bizantină, Pictură naivă/Tematică laică, Măști tradiționale, Cusături tradiționale, Gravură/Tematică religioasă, Țesături și Obiecte decorative.

Elevii declarați câștigători la etapa județeană vor reprezenta județul Ifov la Sibiu, unde va avea loc etapa națională a acestei olimpiade- ea înseși o minunată tradiție de un sfert de veac.

Partenerii acestui proiect sunt: Consiliul Județean Ilfov, Inspectoratul jud. Ilfov, Centrul județean pentru Conservarea și promovarea culturii tradiționale din Ilfov.