Olimpiada națională a sportului școlar

Este o tradiție a Liceului Tehnologic „Barbu A. Știrbey” din Buftea să fie gazda etapei județene a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la disciplinele tetratlon si pentatlon.

La editia 2022/2023 elevii Liceului Tehnologic „Barbu A. Știrbey” au obținut locul I atât la fete – Baiguș Ionela cât și la băieți – Vaida Alin.

Și în acest an, în data de 18.04.2024, etapa județeană a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, disciplinele Tetratlon (pentru elevi de gimnaziu) si Pentatlon (pentru elevii din învățământul liceal) se va desfășura pe Baza Sportivă a Liceului Tehnologic  „Barbu A. Știrbey”.

Sportul reprezintă o parte integrantă, necesară și indispensabilă a educației; sportul contribuie la dezvoltarea echilibrată a individului, predispunându-i pe elevi la o viață sănătoasă și pregătindu-i pentru reușita în carierele lor și în viața cotidiană. Încurajând sportul și mișcarea, ne dorim să promovăm un stil de viață sănătos și echilibrat, să reducem stresul și anxietatea, să îmbunătățim performanța academică (activitățile sportive pot îmbunătăți concentrarea, memorarea și rezolvarea problemelor), să contribuim la dezvoltarea abilităților sociale, a spiritului de echipă și a disciplinei în rândul elevilor, esențiale pentru succesul în orice carieră.

Urăm succes tuturor elevilor ilfoveni participanti, să obțină rezultate cât mai bune și să treacă mai departe în fazele competiționale.