DESPRE NOI

SCURT ISTORIC

Liceul Tehnologic „Barbu A. Stirbey” din Buftea a luat fiinta in anul 1924 sub denumirea de "Liceul de la gara". In acel an, printul Stirbey inainta o cerere Ministrului Instructiunii in vederea infiintarii unei scoli secundare „pentru taranii, lucratorii si functionarii din comuna, precum si din alte sate si chiar pentru oraseni”. Cererea scrisa de catre Stirbey este pastrata si in prezent de catre Arhivele Statului. Ea a fost aprobata de catre prof. univ. dr. C. Angelescu, ministrul instructiunii din acele vremuri. Petitionarul cererii se obliga sa puna la dispozitie locatia, bancile necesare scolii, tot mobilierul, materialul didactic, deci tot ce trebuia asigurat pentru buna desfasurare a activitatii didactice.

La inceput scoala a functionat cu o singura clasa si a purtat numele ctitorului sau: GIMNAZIUL MIXT „Barbu A. Stirbey”. Scoala avea doar doi profesori: preotul Badea Popescu si prof. Zoe Ionescu. Celor doua cadre didactice li s-au alaturat chiar din clasa I, profesori de specialitate de la Bucuresti.

In anul 1929 devine Liceul Teoretic „Barbu A. Stirbey”, iar in 1931 isi schimba numele in Liceul Internat Buftea. In anul 1936 liceul a fost vizitat pentru scurt timp de catre Regele Mihai.
Prin Ordinul Ministerului invatamantului din 7 iulie 1995, scoala noastra poarta din nou numele ctitorului sau „Barbu A. Stirbey”.

A functionat apoi sub mai multe denumiri si specializari, pentru ca in prezent sa se numeasca Liceul Tehnologic „Barbu A. Stirbey” Buftea.

Daca doriti sa aflati mai multe despre istoria liceului nostru, va invitam sa cititi Monografia liceului.

MISIUNEA SCOLII

Misiunea Liceului Tehnologic „Barbu A. Știrbey” este de a contribui la dezvoltarea unui învățământ de calitate, atractiv, care oferă șanse egale de dezvoltare personală și profesională fiecărui elev astfel încât acesta să poată ocupă un loc de muncă și să-și continue pregătirea de-a lungul întregii vieți, să poată contribui ca absolvent al învățământului profesional și tehnic la
dezvoltarea economică a comunității sale.

Pentru aceasta, școala, în colaborare cu partenerii săi sociali, își propune crearea condițiilor propice unei bune formări a elevilor în domeniile economic, comerț, turism și alimentație. Scopul acestei colaborări îl reprezintă formarea unor competențe profesionale, care să le permită absolvenților integrarea pe piața muncii din România, precum și pe piața Uniunii Europene.